Το καλύτερο λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών για μικρές επιχειρήσεις 2020

Το πακέτο υποστήριξης πελατών διαδραματίζει έναν απίστευτα ουσιαστικό ρόλο, καθώς βοηθά στη διαχείριση έξυπνων χρόνου και έξυπνων τρόπων για την ανταπόκριση σε ερωτήματα εκμετάλλευσης και καταγγελίες σε κάθε επιχείρηση μηχανημάτων εφαρμογών και ανακοινώσεων. Κοινό πίνακα επιλογή πρακτικότητα κατά τη διάρκεια αυτού του πακέτου, στοιχεία εισιτηρίων και κλήσεων, CRM και τη διαχείριση κλήσεων, ενώ βελτιωμένες δομές προσφέρουν επιπλέον μόλυβδο εξόρυξη, μηχανισμοί εγγραφής και κατασκευαστές φροντιστήριο. Για να ανακαλύψετε το emptor app υποστήριξης κατάλληλο για την επιχείρησή σας, οι ηγέτες μας να ρίξετε μια ματιά στο Φρεσπ γραφείο και τα προαιρετικά εμπορεύματα που εκπροσωπούν κατά τη διάρκεια αυτής της κλάσης.

Το πιο δημοφιλές λογισμικό υποστήριξης πελατών

Γλυκά-μπορεί να είναι μια πολύ γνωστή απάντηση χαρακτηριστικό, που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των εταιρειών σε όλα τα επίπεδα, με πολυκάναχη δυνατότητα για παραγωγικότητα παράγοντα και μηχανισμούς παιχνιδιών.
Zendesk-απλή εγκατάσταση και ακόμη και αδιάλειπτη συντήρηση. Εξαιρετικά προχωρημένο και γεμάτο μαρμελάδες με προηγμένες επιλογές.
Samanage-ένας άλλος πίνακας πρώτης τάξεως για μικρούς οργανισμούς και υπηρεσίες μεγάλης κλίμακας που μπορούν να κάνουν περίγραμμα κενής υποστήριξης, συνήθως μέσω ποιοτικών πληροφοριών μέσω συλλογών και κάλυψης.
Υπηρεσία αποθήκευσης υπηρεσιών cloud-εξαιρετικά διαδραστικός πίνακας με πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επέκταση των γλωσσικών τιμών των πελατών.
Desk.com-ένα άλλο ουσιαστικό χαρακτηριστικό για τον πελάτη που επιβεβαιώνει γρήγορη, αξιόπιστη και ειδικά προτεραιότητα υποστήριξη αγοραστή.

Οφέλη από το λογισμικό υποστήριξης πελατών

Μια καλά υλοποιώντας όργανα σταδιοδρομίας πελατών μπορεί να αυξήσει την ικανοποίηση, να ενδυναμώσει την ΕΚΕ και να σας παρέχει διαφάνεια και κάλυψη σχετικά με τη μέθοδο υποστήριξης. Η συγκεκριμένη σύγκριση μας δείχνει ότι τα οφέλη της εξυπηρέτησης πελατών θα σας παρέχουν τα πλεονεκτήματα των εξής:

Αυτοματοποιημένες επιλογές-η χειροκίνητη στρατηγική μπορεί να είναι αρκετά κουραστική και κουραστική στη διαχείριση της υποστήριξης των αγοραστών. Οι παρακάτω αλληλεπιδράσεις αγοραστών θα το καταστήσουν πιο βιώσιμο για την επιχείρησή σας. Οι ιστορικές και νέες εταιρικές σχέσεις πελατών είναι η σανίδα σωτηρίας οποιασδήποτε επιχείρησης, έτσι πρέπει να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε την υποστήριξη πελατών αποτελεσματικά και αποτελεσματικά. Αρνητική αντίληψη του προμηθευτή mptor μπορεί να δώσει σημασία στην επιχείρησή σας.
Καλύτερη ευθύνη-επιπλέον, αυτές οι επιλογές πακέτο υποστήριξη υποστηρικτή σας επιτρέπουν να τραγουδήσουν για την ταλαιπωρία της εκκένωσης και για την παραγωγικότητα του πράκτορα. Όλη η υπηρεσία σας θα δει τι έγινε στην έρευνα για τον βοηθό Νοσηλευτικής. Μια τέτοια απάντηση μπορεί να σας μετατρέψει σε αποκάλυψη της απόδοσης των πρακτόρων σας, επιτρέποντάς σας να φανταστείτε τις αγορές σας να κάνουν καλά και αυτό δεν συμβαίνει. Με την τεκμηρίωση κάθε επαφής με τον πελάτη, η συσκευή σας επιτρέπει να απεικονίσετε ποια προβλήματα αντιμετώπισε η ΕΚΕ και να παρέχει γενική ανατροφοδότηση από τους πράκτορες σχετικά με την απόδοσή τους.
Καλύτερος συντονισμός-αφού συνδυάζετε με τον συνεργάτη στο ίδρυμα αυτοματοποίησης της δύναμης οικονομικών πλεονεκτημάτων, τα εργαλεία υποστήριξης πελατών αυξάνουν την υψηλή διαφάνεια στις πληροφορίες του πελάτη σας. Αυτό μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να παρέχετε οφέλη σε αντιπροσώπους πωλήσεων, όπως ένας πελάτης που έχει μεγάλο πρόβλημα πριν να πάρει τη γραμμή ή να ενημερώσει τον αντιπρόσωπο ότι τα στοιχεία επισκευής έχουν ήδη παραγγελθεί έτσι α. ο προστάτης χρειάζεται ένα στοιχείο διπλής παραγγελίας. Δεν χρειάζεται
Βελτιωμένη διαχείριση ποιότητας-δομές προγράμματος πακέτου φροντίδας πελατών που είναι πλήρως ενσωματωμένες με την υπηρεσία αποστολής πρέπει να διατεθούν στο rip γρήγορα. Ομοίως, η ενοποίηση με τη συσκευή διαχείρισης αποθέματος μπορεί να επιτρέψει στους προμηθευτές να επιβεβαιώσουν ότι το στοιχείο επιδιόρθωσης είναι διαθέσιμο.
Βελτιωμένη ικανότητα μέτρησης υποδομών-αυτός ο τύπος συστήματος θα διαχειρίζεται άμεσα ζητήματα, διευκολύνοντας τους πελάτες να αντιμετωπίσουν όλο και πιο περίπλοκα ζητήματα. Αυτό επιτρέπει σε μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση να γίνει ξεπερασμένη στον συνεργάτη στο νοσηλευτικό ίδρυμα επιταχύνει το ρυθμό, ενώ παρέχει συνεχή χρονοεκκένωση ή αύξηση παρέχει ικανοποίηση.
Μειώστε το χρόνο που απαιτείται για την επίλυση ζητημάτων πελατών-οι επιλογές πακέτου υποστήριξης πελατών μετακινούνται πέρα από το χρόνο που απαιτείται για την επίλυση των ελλείψεων αγοραστών. Έτσι, ο σταθερός περιορισμός των ΣΑΧ μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετα ζητήματα των πελατών, ή το συνεχές βάρος των εισιτηρίων μπορεί να αποκλειστεί από μικρές ποσότητες πρακτόρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: