5 καλύτερη υποστήριξη IT & λογισμικό γραφείου βοήθειας και εργαλεία στο 2020

Ο πίνακας βοήθειας είναι το αρχαίο όνομα της συσκευής προγράμματος κώδικα υπολογιστή και χρησιμοποιείται για να απαντήσει σε ερωτήσεις προστάτη και τεχνικές έρευνες. Ο πίνακας βοήθειας βοηθά τα τραγούδια του πληρώματος του προγράμματος κώδικα υπολογιστή και βοηθά στην υπέρβαση των προβλημάτων με τρόπο πολύ χρόνο δεσμευμένο.
Ωστόσο, εκτός από αυτό, οι επαφές προς τους καταναλωτές, τα μηνύματα, οι συναλλαγές και πολλά αρχεία που θα είναι επίσης συναφή στο μέλλον. Η μονάδα υψηλής ποιότητας είναι μια κεντρική πύλη για την επιστροφή ερωτημάτων με τη μορφή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμών τηλεφώνου, προγραμμάτων συνομιλίας και όλων των καναλιών ανταλλαγής από το στόμα των κοινωνικών δικτύων. Πολλά από αυτά παρέχουν επιπλέον μετρήσεις και πληροφορίες που σας δίνουν αξία για τις επιδόσεις των καταναλωτών και των πρακτόρων. Σας υποστηρίζουμε για να ελέγξετε έξω μας προοδευτική επουλώνονται Head τραπέζι το Zendesk, ωστόσο, μετρούν εναλλακτικές γνωστές λύσεις που αναφέρονται κατά τη διάρκεια αυτής της κλάσης.

Πιο δημοφιλές λογισμικό γραφείου βοήθειας

Το φρέσκο γραφείο μπορεί να είναι μια τυπική συσκευή που φιλοξενείται στο cloud με μια πτυχή υποστήριξης και αξέχαστη εξυπηρέτηση πελατών.
Το Zendesk: το Zendesk μπορεί να είναι μια κεντρική εγκατάσταση που φιλοξενείται στο cloud, η οποία είναι μια λύση τραπεζιού για κάθε ένα από τα μικρότερα πρακτορεία, όπως οι γιγαντιαίες πολυεθνικές όπως η Zappos και η ομαδική επιχείρηση.
Samanage: SENAGE μπορεί να είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πίνακα προμηθευτών ΤΠ και συν διοικητικές αναλύσεις, η οποία θα συμβεί πριν από την ανάπτυξη μέσω ενός πραγματικού νέφους, που βασίζεται σε SaaS μοντέλο.
Υπηρεσία αποθήκευσης υπηρεσιών cloud: το cloud υπηρεσίας πωλήσεων επιτρέπει σε οργανισμούς να συνδεθούν και να μετακινηθούν με τους πελάτες τους σε όλα τα γνωστά κανάλια, καθώς και για χρήση σε βίντεο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ζωντανή υποστήριξη: η ζωντανή σύνδεση μπορεί να είναι μια τυπική πλατφόρμα υποστήριξης πίνακα δυνατοτήτων που συνδέει πολλά κανάλια σε ένα εξαιρετικά συμπαγές πακέτο.

Οφέλη του λογισμικού γραφείου βοήθειας

Το καλύτερο χρήσιμο πρόγραμμα κώδικα υπολογιστή μπορεί να επιτρέψει σε επιχειρήσεις όπως η δική σας στο θέμα τους, ενώ δεν αξιολογούν την προοπτική επιστημονική κρίση. Επιπλέον, οι ομάδες θα αυξήσουν την ισχύ τους μέσω υψηλής ποιότητας ιδεών που σχετίζονται με τεχνικές γνώσεις. Τι θα σημαίνει αυτό; Αυτή μπορεί να είναι η δυνατότητα που μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον εξοικονόμηση για τον οργανισμό σας, καθώς θα χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως αυτοματοποίηση, Self-Service και εναλλακτικές επιλογές αποτελεσματικότητας προόδου.

Εάν υλοποιηθεί σωστά, αυτές οι δομές του προγράμματος κώδικα υπολογιστή πίνακα θα βελτιώσουν τις λειτουργίες του πρακτορείου ή του πρακτορείου σας με πέντε ουσιώδεις τρόπους:

  • Χαμηλή φόρτιση χεριών λόγω των οργάνων Self Service
  • Ρύθμιση καθενός και επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν ταχύτερα
  • Εργασία με προβλήματα της τεχνολογίας της πληροφορίας για να μειώσει το έργο των εργαζομένων της παγκόσμιας οργάνωσης υγείας κατηγορία μέτρηση ανεπίλυτα
  • Παρέχετε υψηλή διαφάνεια και επικοινωνία με τα αιτήματα των πελατών σας, από τις προσφορές των εισιτηρίων στις λύσεις τους.
  • Αυτόματη ενίσχυση ενίσχυση, τριγήρανση, αλλά ως προτεραιότητα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: