5 beste IT-ondersteuning & Help Desk software en hulpmiddelen in 2020

De Help-tabel is de oude naam van het computercode programma apparaat en wordt gebruikt om Patron vragen en technische vragen te beantwoorden. De Help tabel helpt de computercode programma crew songs en helpt om problemen te overwinnen in een zeer tijdsgebonden manier.
Maar naast deze, consument-aan-consument contacten, berichten, transacties en vele records die ook relevant zal zijn in de toekomst. De hoogwaardige faciliteit is een gecentraliseerd portaal voor het retourneren van vragen in de vorm van e-mailadressen, telefoonnummers, chatprogramma's en alle mondelinge uitwisselings kanalen van sociale netwerken. Veel van deze bieden bovendien metrische gegevens en inzichten die u waarde geven voor de prestaties van de consument en agent. Wij ondersteunen u bij het bekijken van onze progressieve Heal Table tafel hoofd Zendesk, maar meten alternatieve bekende oplossingen die worden vermeld tijdens deze klasse.

Meest populaire Help Desk software

Freshdesk: Freshdesk kan een standaard in de Cloud gehoste gemakstafel apparaat zijn met een ondersteunend aspect en een memorabele klantenservice.
Zendesk: Zendesk kan een centrale Cloud-gehoste faciliteit zijn, wat een tabel resolutie is voor elk van de kleinere agentschappen, zoals gigantische multinationals zoals Zappos en GroupOn.
SAManage: SENAGE kan een veelgebruikte IT-leverancierstabel zijn en plus-beheer resoluties, die zullen plaatsvinden voordat ze worden geïmplementeerd via een real Cloud, SaaS-gebaseerd model.
Salesforce Service Cloud: met de Salesforce Service Cloud kunnen organisaties verbinding maken met hun klanten via alle bekende kanalen, maar ook voor gebruik in video-en sociale media.
LiveAgent: LiveAgent kan een standaard functie tabel Support platform zijn dat meerdere kanalen met elkaar verbindt in een zeer compact pakket.

Voordelen van Help Desk-software

De beste handige tabel computercode programma kan bedrijven zoals de jouwe voor hun probleem, terwijl het niet evalueren van de prospect Science crisis. Daarnaast zullen teams hun macht vergroten door technische kennis-gerelateerde ideeën van hoge kwaliteit. Wat betekent dat dan? Dit kan de mogelijkheid zijn om extra besparingen voor uw organisatie te creëren, omdat u hulpprogramma's zoals automatisering, selfservice en alternatieve opties voor de effectiviteit van de voortgang gebruiken.

Indien correct geïmplementeerd, deze tabel computercode programmastructuren zal verbeteren uw agentschap of de activiteiten van het Agentschap op vijf essentiële manieren:

  • Lage hand kosten door self service Instrumentation
  • Stel elk probleem in en los problemen op die sneller optreden
  • Werken met informatietechnologie problemen om het werk van de werknemers World Health Organization klasse meting niet opgelost te snijden
  • Bied een hoge transparantie en communicatie in de verzoeken van uw klanten, van prijskaartjes tot oplossingen.
  • Automatische verbetering verbeteren, Triaging, nog als voorrang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: